Udgivet i Skriv en kommentar

Vejledning til strømper

Vejledning til strømper – Udvalg af strømper

Guideline for strømper

Strømpen er en meget væsentlig del af din daglige beklædning, dresscode, –  både når det gælder valg af materiale, farve og kvalitet. Det er væsentligt at du vælger dine strømper med omhu, da du skal være opmærksom på at pleje dine fødder godt, så du altid har sunde fødder. Husk at dine fødder skal bære dig hele livet, – det er væsentligt. Derfor har vi udarbejdet denne vejledning til strømper som en hjælp til dig.

Strømpen har mange navne i daglig tale

Strømpe, sokker, ankel sokker, knæ strømper, uld sokker, bomulds strømper, sports strømper, kompressions strømper, sundheds strømper, hjemme sokker, diabetes strømper, sølv strømper, support strømper, rejse strømper, fly strømper, tennis sokker osv.

Strømpeguide – Vejledning til strømper

Strømpen er en væsentlig beklædnings del, da de skal passe til din beklædning i dagligdagen, på job eller til sport og fritid. Samtidig er det vigtigt at du køber strømper med omtanke, det vil sige til den rigtige sæson. 

  • Vinter og den fugtige tid: uld
  • Sommer og de varme dage: bomuld

Husk også at købe den størrelse som passer til dine fødder, og ikke en strømpe, eller sok som er one size. Ofte finder du strømper i størrelser som eks.: 35-37, 38-40, 41-43, 44-46. eller 39-43, 44-47.

Vælg f.eks. vores Uld-, bomulds- eller silkestrømpe

Gode råd til dit strømpe køb

Hvor længe kan strømper holde – Vejledning til strømper:

Det er ikke en selvfølge, men for at undgå huller i strømperne og slidte hæle skal du passe på dine fødder og vedligeholde dem, så undgår du unødig slidtage. Du skal ikke bruge strømper og sokker som er slidt i stykker. Er der huller i strømperne skal de kasseres. Vores strømper er ekstra forstærket i hæl og tåspids. Alle strømper er håndketlet, dvs. at de er strikket sammen i tåspidsen og du har ingen generende trykmærker.

Strømper og sokker skal matche:

De fleste køber sorte strømper, uanset hvilken strømpe de køber. Det kan være en praktisk løsning, men undgå at blande strømper med en anden model. Nogle strømper er i dag også strikket anatomiske, dvs. at den er strikket så den passer henholdsvis til din venstre og højre fod. Så er strømperne også mærket med ”L” Left, for venstre fod tilsvarende ”R” Right for højre fod.

Køb strømper og sokker, der passer i størrelsen:

Når du køber større pakker med strømper, er de ofte produceret med stor elastan %,  som en størrelse, ”one size”. Vores størrelser er ofte fra 35 til 46 med et interval på tre størrelser, 35-37, 38-40, 41-43, 44-46, eller 39-43, 44-47. der er strømper helt op til størrelse 50. Målene er europæiske standard størrelse for sko og strømper.

Strømper og sokker som ikke passer foden kan glide ned på læggen og sidder derfor ikke godt på foden. Når du køber de lange knæ strømper og sokker er det især vigtigt, for hvis de glider ned på læggen, giver det irritation og føles ubehageligt. Så det er meget vigtig at købe tilpassede strømper, eks. 41-43 det betyder bedre komfort når strømpen sidder til og ikke så nemt glider ned, og rynker i skoen.

Vejledning til strømper og sokker:

Den almindelige strømpe – eller ankel strømper:

Der er praktiske fordele med strømper som kun går til midt på læggen, og bruges i meget stor udstrækning i dagligdagen. Det er væsentlig at de har en god 1:1  strikket ribkant på ca. 3 – 5 cm max og strikket på en måde så de holder strømpen oppe, og ikke er for stramme så de er generende på anklen. Der findes strømper som er strikket uden ribkant, til de mennesker som  ikke kan have den strammere kant, da de måske har det dårligt blodomløb, eller anden sygdom som diabetes. Der er også almindelige strømper og sokker som er strikket til en ekstra bred fod.

Knæstrømper – de lange strømper:

Det er egentlig de helt rigtige strømper man bør bruge sammen med en mere for meld daglig beklædning som et jakkesæt, smoking mv. Det er også de mest anvendte strømper til mænd i det sydlige Europa. Når man har et jakkesæt eller løse bukser på og lægger benene over kors, glider buksebenet som regel op, så kommer skinnebenet til syne og ødelægger silhuetten, når du bruger almindelige strømper. Huden skal helst ikke være synlig og derfor er de helt rigtige strømper, – de lange knæstrømper

Sneakers eller no show strømper – Vejledning til strømper:

De strømper eller sokker bruges meget i dag, hvor der anvendes meget casual beklædning på job og i fritid. Den korte sneakers strømpe er let og meget praktisk i de bløde sneakers og sportssko, hvor der synes en lille kant rundt om skokappen. No show strømpen er til de mere fashion beviste personer. Som navnet siger er strømpen ikke synlig ”no show” og er gemt i skoen. De anvendes i alle typer af sko formelle sko, læder og i lærredssko og ofte i mørk farve.

Begge typer beskytter hælen og tæerne, og strømpen absorberer fugt og beskytter skoen mod for meget sved.

Ragsokker, eller Islandske sokker:

Når der er minusgrader, – det blæser og regner, er et par grove sokker, strømper at foretrække, og hvis man kombinerer dem med et par støvler, boats, med en dunvest og lun striktrøje, har man en god vinterpåklædning. Ofte er Rag og Islandske strikket med garn som er lidt grovere og med en funktion, som sølvfiber og outlast fiber som er integreret i tråden.

Kompressions strømper, lange som korte – Vejledning til strømper:

Den nye teknologi som i dag anvendes i produktionen af en kompressions strømpe er helt fantastisk og spændende. De giver den optimale støtte, og hjælp til at øge blodcirkulationen i benet og foden. De korte yder også god støtte men kun i foden og hælen. Kompressions strømper skal være håndketlet i tåspidsen, så der ikke er en generende sammensyning.

Kompressions strømper er som ofte produceret af syntetiske garner som har en høj effekt af elasitet og sugeevne. De er stærke og strikkes anatomiske tilpasset venstre fod ”L” og højre fod ”R”.

Kompressionen måles og kontrolleres på 3 punkter, som sikrer den rigtige og certificerede kompression Ccl1, Ccl2, medicinske mål. Og 18-21 mmHg, 23-32 mmHg. CE godkendte.

Støtte strømper, fly strømper, support strømper – Vejledning til strømper.

En strømpe type som benævnes ”support” strømper, og er lange knæstrømper. Her anvendes også en helt speciel højteknologisk strikteknik som er tilpasset strømpens anvendelse, og kontrolleret. Kompressionen er lavere her 10-12 mmHg. Strømperne yder let støtte og masserer dine lægmuskler så du har en god blodcirkulation, det er med til at modvirke eventuelle blodpropper og trætte fødder, når du står meget stille op, eller sidder stille i et flysæde, eller anden længere varende transport. Ud over effekten af support 10-12 mmHg er de strikket med en meget stor procentdel af naturfiber som bomuld og uld. Der er også integreret sølvfiber i tråden som giver en effekt der nedbryder bakterier så du undgår ilde lugt, og holder fødderne friske og sunde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.