Udgivet i Skriv en kommentar

Vejledning til strømper

Vejledning til strømper – Udvalg af strømper

Guideline for strømper

Strømpen er en meget væsentlig del af din daglige beklædning, dresscode, –  både når det gælder valg af materiale, farve og kvalitet. Det er væsentligt at du vælger dine strømper med omhu, da du skal være opmærksom på at pleje dine fødder godt, så du altid har sunde fødder. Husk at dine fødder skal bære dig hele livet, – det er væsentligt. Derfor har vi udarbejdet denne vejledning til strømper som en hjælp til dig.

Strømpen har mange navne i daglig tale

Strømpe, sokker, ankel sokker, knæ strømper, uld sokker, bomulds strømper, sports strømper, kompressions strømper, sundheds strømper, hjemme sokker, diabetes strømper, sølv strømper, support strømper, rejse strømper, fly strømper, tennis sokker osv.

Strømpeguide – Vejledning til strømper

Strømpen er en væsentlig beklædnings del, da de skal passe til din beklædning i dagligdagen, på job eller til sport og fritid. Samtidig er det vigtigt at du køber strømper med omtanke, det vil sige til den rigtige sæson. 

 • Vinter og den fugtige tid: uld
 • Sommer og de varme dage: bomuld

Husk også at købe den størrelse som passer til dine fødder, og ikke en strømpe, eller sok som er one size. Ofte finder du strømper i størrelser som eks.: 35-37, 38-40, 41-43, 44-46. eller 39-43, 44-47.

Vælg f.eks. vores Uld-, bomulds- eller silkestrømpe

Gode råd til dit strømpe køb

Hvor længe kan strømper holde – Vejledning til strømper:

Det er ikke en selvfølge, men for at undgå huller i strømperne og slidte hæle skal du passe på dine fødder og vedligeholde dem, så undgår du unødig slidtage. Du skal ikke bruge strømper og sokker som er slidt i stykker. Er der huller i strømperne skal de kasseres. Vores strømper er ekstra forstærket i hæl og tåspids. Alle strømper er håndketlet, dvs. at de er strikket sammen i tåspidsen og du har ingen generende trykmærker.

Strømper og sokker skal matche:

De fleste køber sorte strømper, uanset hvilken strømpe de køber. Det kan være en praktisk løsning, men undgå at blande strømper med en anden model. Nogle strømper er i dag også strikket anatomiske, dvs. at den er strikket så den passer henholdsvis til din venstre og højre fod. Så er strømperne også mærket med ”L” Left, for venstre fod tilsvarende ”R” Right for højre fod.

Køb strømper og sokker, der passer i størrelsen:

Når du køber større pakker med strømper, er de ofte produceret med stor elastan %,  som en størrelse, ”one size”. Vores størrelser er ofte fra 35 til 46 med et interval på tre størrelser, 35-37, 38-40, 41-43, 44-46, eller 39-43, 44-47. der er strømper helt op til størrelse 50. Målene er europæiske standard størrelse for sko og strømper.

Strømper og sokker som ikke passer foden kan glide ned på læggen og sidder derfor ikke godt på foden. Når du køber de lange knæ strømper og sokker er det især vigtigt, for hvis de glider ned på læggen, giver det irritation og føles ubehageligt. Så det er meget vigtig at købe tilpassede strømper, eks. 41-43 det betyder bedre komfort når strømpen sidder til og ikke så nemt glider ned, og rynker i skoen.

Vejledning til strømper og sokker:

Den almindelige strømpe – eller ankel strømper:

Der er praktiske fordele med strømper som kun går til midt på læggen, og bruges i meget stor udstrækning i dagligdagen. Det er væsentlig at de har en god 1:1  strikket ribkant på ca. 3 – 5 cm max og strikket på en måde så de holder strømpen oppe, og ikke er for stramme så de er generende på anklen. Der findes strømper som er strikket uden ribkant, til de mennesker som  ikke kan have den strammere kant, da de måske har det dårligt blodomløb, eller anden sygdom som diabetes. Der er også almindelige strømper og sokker som er strikket til en ekstra bred fod.

Knæstrømper – de lange strømper:

Det er egentlig de helt rigtige strømper man bør bruge sammen med en mere for meld daglig beklædning som et jakkesæt, smoking mv. Det er også de mest anvendte strømper til mænd i det sydlige Europa. Når man har et jakkesæt eller løse bukser på og lægger benene over kors, glider buksebenet som regel op, så kommer skinnebenet til syne og ødelægger silhuetten, når du bruger almindelige strømper. Huden skal helst ikke være synlig og derfor er de helt rigtige strømper, – de lange knæstrømper

Sneakers eller no show strømper – Vejledning til strømper:

De strømper eller sokker bruges meget i dag, hvor der anvendes meget casual beklædning på job og i fritid. Den korte sneakers strømpe er let og meget praktisk i de bløde sneakers og sportssko, hvor der synes en lille kant rundt om skokappen. No show strømpen er til de mere fashion beviste personer. Som navnet siger er strømpen ikke synlig ”no show” og er gemt i skoen. De anvendes i alle typer af sko formelle sko, læder og i lærredssko og ofte i mørk farve.

Begge typer beskytter hælen og tæerne, og strømpen absorberer fugt og beskytter skoen mod for meget sved.

Ragsokker, eller Islandske sokker:

Når der er minusgrader, – det blæser og regner, er et par grove sokker, strømper at foretrække, og hvis man kombinerer dem med et par støvler, boats, med en dunvest og lun striktrøje, har man en god vinterpåklædning. Ofte er Rag og Islandske strikket med garn som er lidt grovere og med en funktion, som sølvfiber og outlast fiber som er integreret i tråden.

Kompressions strømper, lange som korte – Vejledning til strømper:

Den nye teknologi som i dag anvendes i produktionen af en kompressions strømpe er helt fantastisk og spændende. De giver den optimale støtte, og hjælp til at øge blodcirkulationen i benet og foden. De korte yder også god støtte men kun i foden og hælen. Kompressions strømper skal være håndketlet i tåspidsen, så der ikke er en generende sammensyning.

Kompressions strømper er som ofte produceret af syntetiske garner som har en høj effekt af elasitet og sugeevne. De er stærke og strikkes anatomiske tilpasset venstre fod ”L” og højre fod ”R”.

Kompressionen måles og kontrolleres på 3 punkter, som sikrer den rigtige og certificerede kompression Ccl1, Ccl2, medicinske mål. Og 18-21 mmHg, 23-32 mmHg. CE godkendte.

Støtte strømper, fly strømper, support strømper – Vejledning til strømper.

En strømpe type som benævnes ”support” strømper, og er lange knæstrømper. Her anvendes også en helt speciel højteknologisk strikteknik som er tilpasset strømpens anvendelse, og kontrolleret. Kompressionen er lavere her 10-12 mmHg. Strømperne yder let støtte og masserer dine lægmuskler så du har en god blodcirkulation, det er med til at modvirke eventuelle blodpropper og trætte fødder, når du står meget stille op, eller sidder stille i et flysæde, eller anden længere varende transport. Ud over effekten af support 10-12 mmHg er de strikket med en meget stor procentdel af naturfiber som bomuld og uld. Der er også integreret sølvfiber i tråden som giver en effekt der nedbryder bakterier så du undgår ilde lugt, og holder fødderne friske og sunde.

Udgivet i

Forebyg fodsår – Diabetikere er særligt udsatte

Forebyg fodsår med pleje og gode strømper

Forebyg fodsår med de rigtige strømper. Strømper af høj kvalitet og tilpasset diabetikere er en væsentlig del af din forebyggelse af fodsår, og pleje af dine fødder. Silversoft diabetes strømper indeholder sølvfiber som er et micro fiber integreret i bomuldstråden. Strømperne er af naturfiber 98% bomuld, og den er håndllinket i tåspidsen så der ikke kan opstå tryk og andre géner på tæerne. Sølvfiber nedbryder bakterierne og holder dine fødder friske.

Forebyg fodsår – Sådan passer du på dine fødder

 1. Vælg strømper og sko, der passer til din fod og beskytter den optimalt.
 2. Se dine fødder efter hver dag – kig efter forandringer såsom revner, røde mærker og rifter.
 3. Smør dine fødder hver dag med en fodcreme.
 4. Få en årlig fodstatus hos en fodterapeut.

Mindst 50 procent af alle med diabetes går regelmæssigt til fodterapi og får lavet en årlig fodstatus, der viser, om der skulle være tegn på problemer. Fodstatus viser blandt andet, hvordan det står til med din hud på fødderne, din følesans, din kulde- og varmesans og mobilitet i fødderne. De rigtige strømper i dagligdagen er lige så vigtigt for forebyggelsen af fodsår og andre gener.

Silversoft strømper til forebyggelse af fodsår og andre gener

Forebyg fodsår med Diasoft strømper

Forebyg, hold øje og bliv tjekket

Vigtigst er det, at dine fødder kommer ind i et forløb, hvor der regelmæssigt bliver fulgt op på tegn på problemer, som kan risikere at udvikle sig til større problemer såsom fodsår.

Diabetiske fodsår er ikke det samme som almindelige sår, fordi de har langt sværere ved at hele, blandt andet på grund af sukkeret i dit blod.

Har du diabetes, kan du få en henvisning hos lægen, hvor du kan få tilskud til en årlig fodstatus og et antal behandlinger, der svarer til dit behov.

Du kan selv gøre noget – og det er så simpelt som at vælge de rigtige strømper til dagligdagen. Strømper som Silversoft og Diasoft med sølvfiber er et godt valg til at holde dine fødder sunde.

3000 nye sår om året

Diabetiske fodsår er ikke så ualmindelige. Faktisk opstår der 3.000 nye diabetiske fodsår hvert år, og Sundhedsstyrelsen estimerer, at cirka 22.000 danskere har et diabetisk fodsår. Når du først har fået et diabetisk fodsår, stiger din risiko for at få et nyt, så det gælder om at undgå det første sår.

Du kan selv forebygge fodsår ved f.eks at holde øje med dine fødder hver dag. Se efter, om du har trådt noget op i foden. Om foden er hævet, rød, varm eller forandret.

Du kan også selv forebygge problemer ved at sørge for at pleje dine fødder. Blandt andet ved at bære sko og strømper, der skåner dine fødder. Hvis du opdager en forandring i fødderne, skal du skynde dig at kontakte en fodterapeut eller din læge.

Udgivet i

Strømper til diabetiker – Find de rigtige i vores guide

Strømper til diabetiker - fødder i blødt sand

Har du diabetes er de rigtige strømper vigtige – Sådan finder du de rigtige strømper til diabetiker.

Har du diabetes 1, eller diabetes 2, er det meget afgørende at du vælger de helt rigtige strømper
som beskytter dine fødder og holder dem friske.

Vi har lavet en lille tjekliste med vigtige krav som strømpen skal overholde:

 • De skal være CE mærket
 • De skal indeholde naturfiber
 • De skal indeholde sølvfiber i bomulden
 • De skal være håndlinket i tåspids
 • De skal have en blød og venlig ribkast

Sølvfiber

Sølvfiber er et mikro-fiber som er integreret i bomuldstråden, og som virker bakterie
nedbrydende, og dermed en hjælp til heling af f.eks. fod sår, ilde lugtende føder. Sølvfiber holder
fødderne friske.

Silversoft

Silversoft strømper er CE mærket som medicinsk produkt, og indeholder største del af naturfiber,
bomuld.

Håndlinket tåspids

Håndlinket tåspids, betyder at der er ingen irriterende syning, der kan genere tæerne.

Ribkanten

Ribkanten, er strikket i en teknik som gør den meget venlig og blød mod huden og ingen
stramning om anklen.

Se vores udvalg af Silversoft strømper til diabetiker

Se vores udvalg af Diasoft strømper til diabetiker

Alle Lindner strømper hos DiaSock.dk lever op til de højeste krav og er i den bedste kvalitet på alle parametre.

Udgivet i

Flåt – Danmarks farligste dyr

Beskyt dig mod flåt

Nye tilfælde af TBE med formodet smitte via flåt i Nordsjælland, skriver Statens Serum Institut (SSI), og man opfordre til at beskytte sig mod at blive bidt af de meget farlige flåter.

Det er ikke lang tid siden at der også er registreret de samme meget farlige Flåter i Jylland og Fyn.

Beskyt dig mod flåt med Anti-Stik strømper

Antistik strømperne som beskytter dig indeholder et aktiv stof i Lycocell fiberne som er en del af strømpen, og en særlig teknik for behandlingen af cellulosen ved fremstilling af strømpen, gør at det aktive stof yder beskyttelse udelukkende på strømpens yderside.

Anti-stik strømpen er et revolutionerende specialprodukt, som er udviklet af Lindner i et tæt samarbejde med det Tyske Tekstilforsknings Institut TITK r.V. Rudolfstadt.

Undgå Flåt bid

– Flåter ligger på lur fra marts til november.  Beskyt dig selv at bruge Anti-stik strømper, med det aktiv stof i Lycocell fiberne ( link til Lycocell). Der findes i dag et stort udvalg af beskyttende strømper – Se vores udvalg hos DiaSock.dk

Flåter kan overfører alvorlige sygdomme.

Flåter kan overføre virus eller bakterier, – flåten er ikke farlig i sig selv, men den kan overføre sygdomsfremkaldende virus eller bakterier, når den suger blod. I Danmark og det øvrige Europa er Borreliose ( infektion med Borrelia bakterien) og Centraleuropæisk hjernebetændelse/TBE ( Tick Borne Encephalitis) de hyppigst forekommende. TBE er nu blevet mere udbredt i Danmark i de seneste år og er kommet hertil fra central europæiske skov områder.

Læs mere om flåter på flåtbid.dk (hjemmeside udarbejdet af pfizer)

Fakta om Flåter

Flåten er aktiv fra tidlig forår til sent efterår, blot temperaturen er over 4- 5 grader.

Hvor findes flåter?

Flåter er afhængige af høj luftfugtighed og findes derfor nede i vegetationen og gerne i skygge.

De trives i områder med mange nedfaldne blade, som f.eks. løvskoven. De sidder på et græsstrå med forbenene strakt ud parat til at gribe ud efter dig, når du befinder dig i områderne med meget løv.

Udvikling af en flåt.

Flåtens udvikling – dens livscyklus har tre stadier: Larve, nymfe og fuldt udviklet flåt.

Flåten skal bruge blod for at komme fra et stadie til det næste. Larven suger typisk blod hos mus, fugle, pindsvin egern eller harer. Nymfer og fuldt udviklede flåter suger blod hos større pattedyr som hunde, katte, hjorte – men også hos mennesker.

Er flåten farlig?

Ja, meget den overføre bakterier, der hos mennesker kan give borrelia og andre alvorlige infektionssygdomme. Hver år får omkring 7.000 danskere flåt-overførte infektionssygdomme.

Hvor bider flåter sig fast på mennesker?

Flåten søger hen imod varme og fugtige steder på kroppen hos voksne og børn, eks. i nakken, lyske, og knæhase.

Hvordan beskytter jeg mig?

Fysisk beskyttelse opnår du ved at tage strømperne uden på bukserne og evt bruge støvler. Anti-stik strømperne indeholder et aktive stof i Lycocell fiberne, og beskytter dig.

Køb Anti-stik strømper, Anti-Tick strømper her på www.DiaSock.dk

Foto af Erik Karits fra Unsplash.com

Udgivet i

Strømper med sølvtråd – En løsning for diabetikere

Sølv til strømper med sølvtråd

Har du diabetes skal du være ekstra påpasselige i din hverdag. En af de ting som kræver opmærksomhed er dine fødder. Sølvstrømper eller strømper med sølvtråd er en fantastisk løsning for dine fødder og dit helbred.

Udvalgte strømper med sølvtråd

Diabetikere er i risiko for fodsyndrom, som kan indebære skader på nerverne og blodkarrene, som i værste fald kan føre til alvorlige og varige konsekvenser eks. fod sår. Diabetes foreningen skriver på deres hjemmeside:

 • At det er utroligt vigtigt at vaske sine fødder dagligt
 • Have et dagligt øje på om der sker forandringer
 • Ligeledes påpeger de, at det er en god ide at gå til kontrol hos en fodterapeut regelmæssigt

En af de ting Lindner gør brug af i sine strømper er sølv eller sølvtråd. Sølv er primært kendt som ædelmetal af høj værdi, men for sundhed har sølv nogle unikke egenskaber. Derfor er strømper med sølvtråd gode bl.a. når det kommer til:

 • Antibakteriel
 • Svampehæmmende
 • Infektionshæmmende
 • Lugthæmmende

Foruden at vores sortiment af Lindner diabetes strømper indeholder sølvfiber er de fremstillet af en stor andel miljøvenligt bomuld og uden syntetiske fibre.

Se vores store udvalg af diabetes strømper

Hos Diasock.dk sælger vi strømper af høj kvalitet. Sølvfiber som er indkapslet i bomulden forhindre udviklingen af bakterier, og andre medfølgende gener som fodsved og ilde lugtende fødder. Silversoft og Diasoft strømper til diabetikere gør at fødderne føles behagelige og friske.

Strømperne har ingen trykkende punkter i tåspids da de har en håndketlet glat sammensyning. Lindner strømpen har yderligere ekstra forstærkning i hæl og tå samt en behagelig ribkant.

Udgivet i

Kompressionsstrømper til løb, cykling og andre sportsgrene

Kompressionsstrømper til løb

Med stort fokus på føddernes pasform og komfort har Lindner mere end 100 års historie og erfaring i at producere strømper i høj kvalitet til både medicinsk brug, men nu også til aktiv sport og fritid. Produktserien hedder Active Compression og DiaSock.dk fører serien af kompressionsstrømper til løb, cykling og mange andre sportsgrene som f.eks. Golf, Trekking og Ski.

Læs mere Kompressionsstrømper til løb, cykling og andre sportsgrene
Udgivet i Skriv en kommentar

Borrelia eller anden sygdom grundet flåtbid

Flåt og flåtbid kan føre til borrelia

Skovflåten eller flåten bærer rundt på mikroorganismer. Blandt dem er borreliose som kan fører til borrelia. En infektion som kan gøre skade på mennesker.

Borreliose skyldes infektion med bakterien borrelia. Bakterien overføres fra dyr (f.eks. skovflåt) til mennesker via flåtbid. Vi skal derfor være opmærksomme, når vi bevæger os i naturen, da flåten kan forårsage alvorlig skade på mennesker.

Skovflåten er meget lille, og kan nemt overses. I tilfælde af bid foreskriver sundhedsstyrelsen, at hvis den bliver fjernet inden for det første døgn er faren for infektion minimal.

Borrelia-infektion

Borrelia er en infektion, som kræver behandling af læge, da det kan medfører varige tilstande. I tilfælde af udslæt efter bid opfordres der til at søge læge, da udslæt kan være tegn på borrelia infektion.

Et bid kan give muskel- og ledsmerter og hovedpine, men disse symptomer kan også opstå selvom, at der ikke forekommer udslæt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom i tilfælde af bid. Når en skovflåt bider sig fast bedøver den først området, hvilket gør, at det ikke kan mærkes.

Borrelia kan fører til lammelser, som kan være kortvarige, men sundhedsstyrelsen påpeger, at i sjældne tilfælde kan dette føre til noget varigt. Ydermere er demens også en følgesygdom til Borrelia.

Her på DiaSock.dk kan du nu købe vores Anti-stik strømper, som er udviklet til netop at undgå bid fra flåt og andre insekter. Strømpen indeholder et fiber Lyocell, der indeholder Permethrin, som er et kendt middel mod insekter. Anvendelsen af denne strømpe er netop at minimere risikoen for at blive bidt af flåt eller andet insekt, når man bevæger sig i skoven og naturen.

Se vores udvalg af anti-stik strømper