Udgivet i Skriv en kommentar

Sygdom grundet flåtbid

Skovflåten i Danmark bærer rundt på mikroorganismer, og blandt dem er borreliose (borreliainfektion) en af dem, og den kan gøre skade på mennesker.

Borreliose skyldes infektion med bakterien borrelia. Bakterien overføres fra dyr (f.eks. skovflåt) til mennesker via skovflåtbid. Vi skal derfor være opmærksomme, når vi bevæger os i skoven og naturen, da skovflåten kan forårsage alvorlig skade på mennesker. Skovflåten er meget lille, og kan nemt overses, men i tilfælde af bid foreskriver sundhedsstyrelsen, at hvis den bliver fjernet inden for det første døgn er faren for infektion minimal.

Borrelia er en infektion, som kræver behandling af læge, da det kan medfører varige tilstande. I tilfælde af bid opfordres der til at søge læge, da udslæt kan være tegn på borrelia infektion. Et bid kan give muskel- og ledsmerter og hovedpine, men disse symptomer kan også opstå selvom, at der ikke forekommer udslæt. Det er derfor vigtigt at være opmærksom i tilfælde af bid. Når en skovflåt bider sig fast bedøver den først området, hvilket gør, at det ikke kan mærkes.

Borrelia kan fører til lammelser, som kan være kortvarige, men sundhedsstyrelsen påpeger, at i sjældne tilfælde kan dette føre til noget varigt. Ydermere er demenshed også en følgesygdom til Borrelia.

www.DiaSock.dk kan du nu købe vores AntiTick strømpe, som er udviklet mod netop bid fra skovflåt, og skal minimere chancen for at få bid. Strømpen indeholder et fiber Lyocell, der indeholder Permethrin, som er et kendt middel mod insekter. Anvendelsen af denne strømpe er netop at minimere chancen for, man bliver bidt af skovflåt eller andet insekt, når man bevæger sig i skoven og naturen.

Følg med på vores Facebook DiaSock.dk, hvor vi i den kommende fremtid vil udlodde nogle Anti Tick strømper. Produktet er nu tilgængeligt på hjemmesiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.